Wonen en werken in Estland

Als je het bruisende stadsleven wilt inruilen voor één van de landen met mooiste natuur van Europa, dan is Estland misschien wel je volgende land dat...

Estland

Als je het bruisende stadsleven wilt inruilen voor één van de landen met mooiste natuur van Europa, dan is Estland misschien wel je volgende land dat je je thuis kan noemen. Het land, gelegen in Noord-Europa, staat bekend om zijn enorme verscheidenheid aan terreinen; van bossen en meren tot prachtige rotsstranden.

Sinds het land in 1991 onafhankelijk werd van de Sovjet-Unie, bleef het floreren op het gebied van onderwijs en economie om een ​​opkomende commerciële leider in Europa te worden - waardoor het een geweldige locatie is voor elke professional die op zoek is naar een boost in hun carrière.

De vaak over het hoofd geziene bestemming heeft tal van prachtige architectuur, kastelen en kerken om je in je vrije tijd bezig te houden - je kunt ook wat tijd nemen om enkele van de grotere van de 1.500 eilanden van het land te verkennen. Er is ook een bloeiende start-up community, waardoor het een bestemming is voor iedereen die er ooit aan gedacht heeft een eigen bedrijf te starten.

Tallinn

Wonen in Estland

Heb je je zinnen gezet om naar Estland te verhuizen? Of misschien wil je naar het buitenland verhuizen en heb je nog geen locatie kunnen kiezen.

Het maakt niet uit in welke positie je je bevindt, hier is enkele van de belangrijkste informatie die je over Estland moet weten voordat je de beslissing neemt om jouw koffers te pakken en je verhuis in gang zet:

Basisinformatie over Estland:

 • Het klimaat: Ondanks dat het vrij noordelijk is, blijft het klimaat van Estland het hele jaar door vrij mild. De koudste maand is februari, met een dieptepunt van -5 graden, en in de heetste maand juli kan het oplopen tot 20 graden.
 • Bevolking: De bevolking van Estland telt slechts ongeveer 1,4 miljoen inwoners.
 • Geschiedenis: Esten werden voor het eerst genoemd in de 1e  eeuw, maar gedurende een groot deel van de moderne geschiedenis van het land werd Estland gedomineerd door buitenlandse regimes, voornamelijk de USSR (tot 1991), het moment waarop het land een keerpunt beleefde en omgevormd werd tot een parlementaire democratie. Estland trad tot de EU in 2004.

Wist je dat?

 1. De voertaal in Estland is Ests, maar veel mensen spreken ook Russisch en Engels
 2. Meer dan 50% van de landoppervlakte is volledig bedekt met bos
 3. Esten houden van hun spa's, vooral in de stad Kuressaare, waar meer dan 1.200 spa-bedden zijn voor de 15.000 inwoners
 4. Estland heeft het hoogste aantal internationale supermodellen per hoofd van de bevolking
 5. Estland is qua landmassa het 132e  kleinste land ter wereld
 6. Een verrassing voor iedereen Estland won het Eurovisiesongfestival 2001
 7. Er zijn 1.500 eilanden, 1.000 meren en 7.000 rivieren te vinden in het land
 8. Een eik in Orissaare won in 2015 de prijs voor Europese boom van het jaar met meer dan 60.000 stemmen
 9. Estland heeft twee UNESCO Werelderfgoedlocaties; De oude binnenstad van Tallinn en de geodetische boog van Struve
 10. In 2005 werd Estland het eerste land ter wereld dat zijn burgers online liet stemmen

Accommodatie in Estland

De huizenmarkt in Estland draait momenteel goed dankzij de economische groei in het land, dus het vinden van een appartement zou voor geen enkele expat onmogelijk mogen zijn.

Hier zijn enkele van de voornaamste steden waar expats naar toe verhuizen:

Tallinn

Tallinn is de hoofdstad van Estland, maar in vergelijking met andere grote Europese steden is het relatief klein; met een bevolking van iets meer dan 430.000 mensen. Dat komt overeenkomt met 30% van de inwoners van het land.

De beste manier om deze stad te beschrijven is klein maar indrukwekkend. Het is een compacte stad, vol met enkele van de beste start-ups, restaurants en middeleeuwse architectuur, waardoor het één van de meest populaire bestemmingen is voor elke expat. Daarbovenop ben je slechts een korte 30 minuten rijden van de zee.

In de straten vind je moderne restaurants en gezellige cafés naast indrukwekkende musea en evenementenlocaties die zorgen voor een bruisend nachtleven.

 

Tartu

Tartu is vooral bekend als één van de studentensteden van Estland, dus verwacht veel leuke evenementen en attracties om je avonden door te brengen. In tegenstelling tot de hoofdstad heeft Tartu veel minder Russisch sprekenden en voelt het meer internationaal aan.

Voor degenen die een langzamer levenstempo willen, is Tartu een uitstekende optie en er zijn veel meer gezinnen en ouderen die deel uitmaken van de bevolking.

 

Pärnu

Wist je dat je in Estland prachtige zandstranden kunt vinden? Als dit is waar je op hoopt in je volgende huis, dan is de stad Pärnu misschien een goede optie voor jou.

De kleine badplaats, genesteld in het zuidwestelijke deel van het land, heeft een leuke, levendige sfeer in de warmere zomermaanden en een ontspannen, relaxte sfeer in de herfst en winter, waardoor de inwoners echt wel het beste van twee werelden hebben.

Er zijn het hele jaar door altijd veel live-evenementen, dj's en theatervoorstellingen, waardoor de stad één van de meest populaire van het land is voor expats.

 

Narva

De laatste populaire bestemming is Narva, een overwegend Russisch sprekende stad in het noorden van het land. Het is de op twee na grootste stad van Estland, met een rijk en levendig verleden waarvan je een glimps kunt zien in het wereldberoemde kasteel en oude vestingwerken. Plus je vindt er een uitzicht op Rusland en de Baltische Zee.

Deze stad is erg ontspannen, dus het is veel beter voor gezinnen of oudere mensen die op zoek zijn naar een langzamer en gemakkelijker levenstempo, of voor mensen die niet langer hunkeren naar de drukte van het stadsleven.

 

Huisvesting in Estland

De huizenmarkt in Estland kan erg snel gaan, wat moeilijk kan zijn voor expats die op huizenjacht zijn, vooral wanneer ze hun huizenzoektocht vanuit hun thuisland beginnen. Het is gebruikelijk dat huizen naar de persoon gaan die het eerst tekent en betaalt, ongeacht of het huis is gereserveerd of werd beloofd aan een andere koper. Daarom moet je, zodra je een huis of appartement vindt dat je bevalt, een beslissing nemen binnen 24 uur na jouw eerste bezichtiging. Anders loop je het risico dat de woning door iemand anders wordt ingenomen.

De huurmarkt in het land is goed voor expats, met huurprijzen die een stuk lager zijn dan wat je zou verwachten in andere Europese steden, zelfs in de hoofdstad Tallinn. Als je zou kijken naar een appartement met één slaapkamer in de hoofdstad, mag je rekenen op een huur van 400-450 euro per maand. De prijzen kunnen ook oplopen tot 1.200 euro per maand als je je hart hebt gericht op een moderner appartement.

Omdat de huurmarkt zo snel kan zijn, raden we je aan om voordat je naar het land verhuist al een verblijf te zoeken, zodat je zeker weet dat je ergens kunt wonen. Je kunt appartementen op internet, Facebook-groepen of lokale kranten vinden om te zien of verhuurders advertenties plaatsen.

Je kunt ook contact opnemen met een makelaar in een stad waar je naartoe wilt verhuizen, die potentiële huurwoningen voor jou kan vinden. Het zal normaal gesproken wel veel duurder zijn om op huizenjacht te gaan met een professionele makelaar.

Hier zijn enkele Estse makelaars die je kunnen helpen bij het vinden van onroerend goed:

 • Pindi
 • Uusmaa
 • Domus

Dit zijn enkele van de meest populaire Facebookgroepen die door verhuurders worden gebruikt om nieuwe appartementen te huur te plaatsen:

In tegenstelling tot de meeste landen kunnen huurovereenkomsten voor een vaste of onbepaalde duur zijn, hierover kan je vrij onderhandelen met jouw verhuurder. Er is ook geen minimale huurperiode, dus je zou zelfs een appartement kunnen krijgen waar je dagelijks je huur betaalt. De huurovereenkomst is in het Ests, maar zorg ervoor dat je om een ​​vertaalde versie vraagt, zodat je precies weet waarvoor je tekent.

De kosten voor nutsvoorzieningen zijn normaal gesproken niet inbegrepen in jouw maandelijkse huur en kunnen soms behoorlijk duur zijn. In de zomer betaal je rond de 80 euro en in de winter kunnen de prijzen oplopen tot wel 180 euro per maand. Om een ​​goed idee te krijgen van hoeveel je moet betalen, raden we je aan jouw verhuurder te vragen om eerdere energierekeningen te tonen.

Bij het ondertekenen van een huurovereenkomst in Estland, wordt er meestal gevraagd om vooraf een borg te betalen, die gelijk kan zijn aan 1 tot 3 maanden huur. Afhankelijk van je verhuurder kan het zijn dat je ook de eerste maand huur vooruit moet betalen.

Narva

Narva

Wat te doen in je vrije tijd

Estland staat bekend als een land dat zeer vooruitstrevend is als het gaat om digitalisering en technologie, dus veel van zijn inwoners nemen uitrusten en loskoppelen heel serieus. Dankzij het uitgestrekte terrein dat het kleine land beslaat, zijn er tal van manieren waarop je jouw vrije tijd kunt besteden aan het genieten van de natuur. Zelfs als je niet iemand bent die van het buitenleven houdt, is er het bruisende stadsleven dat je ervan zal weerhouden om je te vervelen.

Ongeveer driekwart van het land in Estland is ongerepte natuur, er zijn tal van bossen, meren en kliffen die je vrij kunt verkennen tijdens een wandeling of roadtrip tijdens je vrije tijd. Enkele van de grootste natuurlijke attracties zijn onder meer de Kärdla-krater, die werd gevormd door een meteoor die 455 miljoen jaar geleden de aarde insloeg, en de Blue Springs of Saula. We raden je ook aan een bezoek te brengen aan één van de vele natuurlijke bronnen die in het hele land te vinden zijn en waarvan wordt gedacht dat het heilige plaatsen van genezing zijn.

Eén van de redenen waarom zoveel expats ervoor kiezen om naar Estland te verhuizen, is de rijke en levendige cultuur van het land, die je overal in het land kunt ervaren. Esten houden vooral van hun muziek, in feite heeft het land de grootste verzameling volksliederen ter wereld! Ook zijn er tal van muziekfestivals, foodfestivals en culturele festivals die je het hele jaar door niet mag missen.

Als je een modeliefhebber bent, zul je snel gecharmeerd raken van Estland, aangezien de straten in de belangrijkste steden vol zijn met boetieks, workshops en pop-up markten waar je unieke, handgemaakte stukken vindt die je outfit zullen doen stralen.

Er is ook voor elk wat wils tijdens de reguliere evenementen en festivals van het land die het hele jaar door plaatsvinden. Hier zijn enkele van de meest populaire:

 • Haapsalu Tsjaikovski-festival
 • Into The Valley Festival
 • Viljandi Muziekfestival
 • Weekendfestival Baltisch
 • Tallinn Black Nights Film Festival
 • Hiiu Folk Festival
 • Kalana Saund Winterwonder
 • Weekend met ambachtelijk bier in Tallinn
 • Wandelende Lichtenfestival

Tartu

Kosten van levensonderhoud in Estland

Men denkt dat de kosten van levensonderhoud in Estland over het algemeen laag zijn in vergelijking met andere grote Europese steden. Ze zijn echter iets duurder dan in sommige andere Oost-Europese landen. De kosten van levensonderhoud zullen sterk variëren, afhankelijk van het gebied waarin je woont, het type appartement dat je kiest en jouw persoonlijke levensstijl.

De prijzen in Estland zijn bijna de helft zo goedkoop in vergelijking met Amsterdam, en de huurprijzen zijn maar liefst 140% lager dan in Amsterdam, waardoor het een uiterst wenselijke optie is voor alle Nederlanders die er zijn.

Vooral uit eten gaan kan erg goedkoop zijn in Estland, een maaltijd in een gemiddeld restaurant kost doorgaans ongeveer € 9 per persoon. Een biertje of een kopje koffie in een café kost je ongeveer € 3.

Gemiddeld betaalt een alleenstaande ongeveer € 540 per maand om in Estland te wonen, exclusief de huurkosten.

Verkeer en openbaar vervoer

Door Estland reizen is heel betaalbaar, eenvoudig en snel dankzij het georganiseerde en compacte karakter van het land. Waar je ook woont in het land, je zult het niet al te moeilijk vinden om je te verplaatsen.

Als het op transport aankomt, zijn er veel manieren om je te verplaatsen, zoals taxi's, bussen, trams, trolleybussen, treinen, luchthavens en havens die je in een mum van tijd doorheen je stad, naar andere steden en op internationale reizen kunnen brengen.

Voor taxi's is er geen standaard of gereguleerd metertarief en moet je naar specifieke taxistandplaatsen gaan (in plaats van ze op de straat aan te spreken zoals je in veel andere landen kunt doen). Gelukkig zijn er tal van apps, zoals Taxify, die je kunnen helpen een taxi bij jou in de buurt te vinden.

In de grote steden is er een bus-, trolleybus- en tramnetwerk dat zeer betrouwbaar is en werkt van 05.00 uur tot middernacht. Je kunt ofwel een ticket voor een enkele reis kopen voor ongeveer € 1,50, of een prepaid-reiskaart krijgen. Als je in Tallinn woont, heb je mogelijk recht op gratis openbaar vervoer als je aan bepaalde vereisten voldoet (je kunt dit controleren op de website van de stad Tallinn).

De treindiensten in Estland zijn geweldig voor expats en zijn ontzettend betaalbaar, met een sneltrein van Tallinn naar Tartu die ongeveer € 10 kost voor een reis van 2 uur - veel treinen hebben trouwens ook gratis wifi.

De belangrijkste luchthaven van Estland, de Lennart Meri Tallinn Airport, werd onlangs uitgeroepen tot één van de beste luchthavens van Europa en ligt op slechts 4 kilometer van het stadscentrum (minder dan 30 minuten reizen). Er zijn hele goedkope reisverbindingen naar de rest van Europa, plus internationale verbindingen.

Ten slotte, omdat Estland aan de kust ligt, kun je ook met een boot reizen. De haven van Tallinn is de grootste haven en bedient jaarlijks acht miljoen reizigers. Vanuit de haven reis je snel naar steden zoals Stockholm, Helsinki en Petersburg.

Vind andere expats

Voor een land met iets meer dan één miljoen mensen, zijn er nog steeds veel expats die je kunt ontmoeten wanneer je naar Estland verhuist - er zijn meer dan 190.000 internationals die voornamelijk in de hoofdstad Tallinn zijn gevestigd.

Veel Esten spreken Engels, maar als je andere expats zoals jij wilt vinden, zijn ze gemakkelijk online te vinden in expatgroepen. Je kunt deze groepen vinden door simpelweg te googelen op de naam van de stad waar je naartoe verhuist, en "expatgroepen" of "internationale groepen".

Hoewel iedereen mensen wil vinden die dezelfde taal spreken, of uit hun eigen land komen, is het ook belangrijk om de lokale bevolking te leren kennen. Esten zijn erg warme, vriendelijke en gastvrije mensen, dus ze maken geweldige vrienden om te hebben terwijl je in hun land woont. Het ontmoeten van de lokale bevolking zal je ook helpen om in het land te wonen, omdat ze je kunnen helpen jezelf onder te dompelen in de Estse cultuur.

De taal leren

In Estland spreken ze een mengeling van Ests, Engels en Russisch. Als je Engels spreekt, zou je je in de meeste grote steden moeten kunnen behelpen, maar in sommige noordelijke gebieden is het Russisch misschien de primaire taal.

Ook al zullen de meeste mensen je kunnen verstaan ​​als je Engels spreekt, het is altijd het beste om een paar lokale uitdrukkingen te leren om zo je leven te vereenvoudigen in Estland.

Hier zijn enkele veelvoorkomende zinnen die je zou moeten leren:

 • Hallo - Tere
 • Goedemorgen - Tere hommikust
 • Welterusten - Hoofd ööd
 • Ja / Nee - Jah / Ei
 • Hoe gaat het met je? - Kuidas läheb?
 • Bedankt - Tänan
 • Alsjeblieft - Palun
 • Sorry - Vabandus

Werken in Estland

Als je ervoor kiest om in Estland te werken, heb je de kans om te werken in veel verschillende industrieën. Dat is erg handig, zelfs als je besluit om in de toekomst terug naar huis of naar een ander land te verhuizen.

Er zijn tal van professionele mogelijkheden in Estland voor expats, of je nu op afstand wilt werken en wilt genieten van de omgeving waarin je woont, of wilt werken in de professionele kantoren in de grote steden.

Estland staat bekend als een gedigitaliseerd land met een bloeiende start-up gemeenschap. Het World Economic Forum heeft Estland zelfs uitgeroepen tot het nummer meest ondernemende land van Europa.

Hieronder enkele van de belangrijkste industrieën in Estland die interessant kunnen zijn voor expats:

 • IT: Estland staat vooral bekend om zijn indrukwekkende benadering van alles wat digitaal is, dus het is geen wonder dat hun IT-gebied een van de meest aantrekkelijke is voor expats van over de hele wereld. Meer dan 3.700 Estse bedrijven nemen momenteel IT-functies aan, dus er zijn voldoende functies beschikbaar. Deze bedrijven vertrouwen ook op internationale mensen en Engelssprekenden om te helpen omgaan met internationale klanten en klanten.
 • Start-up bedrijven: de Esten zijn erg ondernemend, dus er is een groot aantal start-ups die op zoek zijn naar werknemers. Of je nu voor een start-up wilt werken of je eigen bedrijf wilt starten, er zijn genoeg carrièremogelijkheden voor jou.

Estland heeft onlangs ook het Digital Nomad Visa geïntroduceerd, wat betekent dat als je een externe werknemer bent, je maximaal 12 maanden in het land kunt wonen, zonder dat je een baan hoeft te zoeken bij een Ests bedrijf.

Werkomgeving en cultuur

In Estland is de typische werkweek 38 uur lang, 5 dagen per week, en je komt in aanmerking voor maar liefst 28 dagen jaarlijks verlof.

Het gemiddelde loon in Estland is ongeveer € 1.500 per maand, dat is een redelijk goed tarief in vergelijking met andere Europese landen, vooral als je bedenkt hoe betaalbaar de kosten voor het levensonderhoud kunnen zijn.

De werkcultuur in Estland is vrij formeel, de Esten zijn erg gefocust en hardwerkend. Ze zijn bereid om meer uren te werken, inclusief overuren indien nodig. Esten zijn erg privé en proberen werk en privé heel gescheiden te houden. Verwacht dus niet dat ze op kantoor over hun familie beginnen te praten, of in ieder geval niet voordat ze je beter kennen.

Estland heeft sterke banden met de Scandinavische landen, dus de werkcultuur lijkt erg op die in Zweden of Noorwegen. Ze zouden gereserveerd, direct en emotieloos zijn als het om zaken gaat. Ze gaan niet in op overdrijvingen of marketinghypes, ze zijn veel directer, wat heel anders kan zijn dan de werkcultuur die je in jouw land gewoon bent.

Schrik niet als er lange perioden van stilte zijn tijdens zakelijke bijeenkomsten in Estland, dit is geen ongemakkelijke situatie, maar wordt in plaats daarvan beschouwd als een tijd om na te denken en gedachten te verzamelen tijdens serieuze discussies. Zorg ook voor een stevige handdruk en oogcontact wanneer je een vergadering bijwoont.

Estland volgt nog steeds een traditionele werkcultuur in die zin dat van mannen wordt verwacht dat ze zich eerst tot vrouwen richten, en van jongeren wordt verwacht dat ze eerst de begroetingen beginnen met oudere mensen.

   Rohuneeme, Estland

Tallinn                                                                       Rohuneeme

 

Belastingen en salaris

Als je ervoor kiest om in Estland te wonen, kun je genieten van de beroemde proportionele inkomstenbelasting van het land, waar iedereen naar verwachting 20% ​​betaalt.

Deze belastingen worden maandelijks op jouw salaris ingehouden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het invullen van je eigen belastingformulieren of het maken van bijbetalingen.

In Estland wordt van jouw werkgever verwacht dat hij ook de sociale belasting van 33% betaalt, die niet wordt afgetrokken van jouw salaris, maar wordt gebaseerd op je bruto-inkomen.

Zodra je in het Estse arbeidsregister staat en je werkgever jouw sociale belasting betaalt, heb je automatisch recht op sociale- en ziektekostenverzekeringen in het land.

Netwerken

Wanneer je als professional naar een nieuw land verhuist, waar je niemand uit jouw bestaande netwerk van contacten heeft, is het belangrijk om nieuwe mensen te ontmoeten die in uw branche kunnen werken en u kunnen helpen in jouw carrière.

In Estland bloeit de startup-gemeenschap, dus er zijn tal van manieren waarop u zakelijke professionals kunt ontmoeten, vooral in de hoofdstad.

Het maakt niet uit in welke branche je werkt, het is gemakkelijk om te netwerken, want er zijn het hele jaar door altijd veel meet-ups en evenementen om mensen met elkaar in contact te brengen. Als u een netwerkevenement in de buurt van uw woonplaats wilt vinden, kunt u op Google zoeken naar iets als 'Netwerkevenementen in Tallinn' of 'Ontmoet zakelijke professionals in Estland'.

Aangekomen in Estland

Estland maakt deel uit van de EU, dit betekent dat als je ook uit een EU-land komt, je het vrij gemakkelijk zult vinden om naar het land te verhuizen.

Je moet alleen maar een verblijfsvergunning voor lange termijn aan te vragen. Hiermee kan je meer dan 90 dagen in het land blijven en deze is 5 jaar geldig.

Om de vergunning aan te vragen, ga je naar het plaatselijke Migratiekantoor in het gebied van Estland waar je woont en dien je de volgende documenten in:

 • Kopie van jouw paspoort
 • Arbeidscontract van je werkgever
 • Bewijs van adres
 • Betaalbewijs
 • Een aanvraagformulier (in te vullen op kantoor)

De autoriteiten zullen je aanvraag dan beoordelen, maar maak je geen zorgen als het even duurt voordat je iets hoort, want er zijn altijd vertragingen.

Viru Bog

Viru Bog

 

Ziektekostenverzekering in Estland

Iets waar je prioriteit aan moet geven wanneer je vanuit je land van herkomst naar Estland verhuist, is om deel uit te maken van het Estse ziektekostenverzekeringssysteem.

Als je voor een Ests bedrijf werkt, kunnen zij je in het systeem registreren. Zij betalen ook de sociale premies aan de belastingdienst waardoor u in aanmerking komt voor de verzekering.

Als je eenmaal in het systeem zit, kun je een ziektekostenverzekeringskaart bestellen bij het Estse verzekeringsfonds - Europese ziekteverzekeringskaart. Hiermee ben je gedekt voor elke vorm van medische zorg die je nodig zou hebben terwijl je in Estland woont.

Het kan zijn dat je ongeveer drie maanden moet wachten voordat je de gezondheidskaart mag bestellen, dus je kunt overwegen om voor deze periode een korte particuliere ziektekostenverzekering af te sluiten, zodat je beschermd bent voor het geval er iets zou gebeuren.

Als je ervoor kiest om een ​​particuliere zorgverzekering af te sluiten, zijn hier enkele van de meest gewilde aanbieders:

 • AS
 • ERGO
 • Inges
 • KindlustusEst
 • Salva Kindlustuse
 • Swisscare

 

Een Estse bankrekening openen

Als je je bankrekening van thuis wilt behouden nadat je naar Estland bent verhuisd, is dat een mogelijkheid. Maar voor veel betalingen in het land moet je wel een Estse bankrekening hebben - de meeste verhuurders zullen bijvoorbeeld eisen dat je huur wordt overgemaakt van een Estse bankrekening.

Het openen van een bankrekening in Estland is heel eenvoudig en kan heel snel worden ingesteld. Je moet er alleen voor zorgen dat je alle juiste documenten meeneemt naar je plaatselijke bankfiliaal wanneer je je gaat aanmelden.

Enkele van de meest populaire banken in Estland zijn:

 • Bigbank.
 • Coop Pank.
 • Holmbank.
 • InBank.
 • LZV Pank
 • Luminor Bank

Om de bankrekening te openen, ga je naar één van de lokale vestigingen bij jou in de buurt en breng je de volgende documenten mee:

 • Een geldig paspoort of nationale identiteitskaart
 • Adres- en contactgegevens
 • Een recent bankafschrift
 • Huurcontract of factuur om te bewijzen dat je in het land woont

 

 

 

De belangrijkste redenen om naar Estland te verhuizen

Als je erover nadenkt om te verhuizen naar Estland, verwachten we dat je heel blij zult zijn met je keuze. Estland is niet alleen een vriendelijk en gastvrij land voor internationals, maar het is ook een geavanceerde en technologisch ingestelde cultuur, wat het perfect maakt voor iedereen die enthousiast is over innovatie.

Met meren, bossen, kliffen en geneeskrachtige spa's zijn er tal van manieren waarop je kunt ontspannen na een lange dag op kantoor, wat het land tot een bestemming heeft gemaakt voor iedereen die hoopt op een meer buitengerichte manier van leven. In combinatie met een uitstekend transportsysteem is het altijd eenvoudig om nieuwe delen van het land te verkennen en de natuurlijke schoonheid ervan te waarderen.

Een ander groot voordeel van het leven in Estland is dat veel mensen Engels spreken, maar je hebt ook de kans om Ests en Russisch te leren.

Dus waar wacht je op? Er is echt geen betere plek om naartoe te gaan dan dit betaalbare, digitale paradijs.

Hier zijn onze top 10 redenen waarom je een verhuis naar Estland zou moeten overwegen:

 1. De gastvrije lokale bevolking 
 2. Lagere kosten van levensonderhoud
 3. Rijke en levendige cultuur
 4. Prachtige natuur en levensstijl in de buitenlucht
 5. Ontzettend technologisch ingesteld
 6. Sterke start-up cultuur
 7. Indrukwekkend transportsysteem
 8. Engels wordt veel gesproken
 9. Geweldige balans tussen werk en privé
 10. Gelegenheid om nieuwe talen te leren

Dus als de gedachte aan wonen en werken in Estland je aantrekt, bekijk dan eens enkele van de vacatures die we in het land aanbieden hier bij Werkeninhetbuitenland!

Kaberneeme, Estland

Kaberneeme