Nederlandse Tourism vacatures in China

Geen resultaten? Probeer het eens in het Engels te zoeken!

map
Populaire categorieën
Landen (1)
Vacaturecategorieën
Filter resetten

Tourism vacatures in China voor Nederlanders

Tourism vacatures in China voor Nederlanders bieden een geweldige kans om te werken en reizen in het buitenland. Als je wilt werken in het buitenland en waarbij je veel reist, dan zijn er verschillende banen waarbij je deze mogelijkheid hebt. Denk bijvoorbeeld aan een baan als au pair, stewardess of internationaal service monteur. Het is een droombaan waarbij je werkervaring opdoet en tegelijkertijd de tijd in het buitenland kunt doorbrengen. Ga aan de slag en solliciteer voor een internationaal positie en ontwikkel je klantgerichte vaardigheden terwijl je levensonderhoud in het buitenland verdient.

Populaire vacatures voor Tourism medewerkers

Voor Nederlanders en Nederlands sprekenden die geïnteresseerd zijn in het werken in de toerismesector in China, zijn er diverse populaire vacatures. Hier zijn enkele veelvoorkomende functies die aansluiten bij de vaardigheden en de talenkennis van Nederlands sprekenden:

1. Reisleider of Tourgids 

2. Klantenservice in de Reisindustrie 

3. Hotelmanagement 

4. Marketing en Verkoop in Toerisme 

5. Cruise Medewerkers 

Deze functies zijn niet alleen een geweldige kans om professionele ervaring op te doen, maar bieden ook de kans om andere culturen te ervaren en een internationaal netwerk op te bouwen. Nederlands sprekenden hebben het voordeel dat hun taalvaardigheden hen onderscheiden in een competitieve markt, vooral in gebieden waar Nederlandse toeristen een significant deel van de markt uitmaken.

Benodigde vaardigheden en opleiding voor vacatures voor Tourism

Voor Nederlanders en Nederlands sprekenden die geïnteresseerd zijn in toerismefuncties in China, zijn er specifieke vaardigheden en opleidingen die hen kunnen helpen succesvol te zijn. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste vaardigheden en de aanbevolen opleidingen:

1. Taalvaardigheden

 • Nederlands: Uiteraard is vloeiend Nederlands een must.
 • Engels: Engels is de lingua franca in het toerisme, dus een hoge beheersing van het Engels is essentieel.
 • Andere talen: Afhankelijk van de regio kunnen andere talen zoals Spaans, Frans, Duits of Chinees ook zeer waardevol zijn.

2. Klantenservicevaardigheden 

3. Culturele gevoeligheid 

4. Organisatorische vaardigheden

5. Opleidingen: Toerisme en Hospitality Management, Certificaten en cursussen, Praktijkervaring.

Voor Nederlanders en Nederlands sprekenden die in China willen werken, is het combineren van deze vaardigheden en opleidingen een effectieve manier om hun kansen op succes in de toerismesector te vergroten

Parttime reizen vacatures voor een tussenjaar

Voor Nederlanders en Nederlands sprekenden die een tussenjaar willen nemen en parttime willen werken in China, zijn er diverse aantrekkelijke opties binnen de reisindustrie. Deze mogelijkheden stellen je in staat om werkervaring op te doen terwijl je de wereld verkent:

 1. Werken in een hostel of hotel: Veel hostels en hotels in toeristische bestemmingen zijn op zoek naar parttime medewerkers die kunnen helpen bij de receptie, het organiseren van evenementen of het bieden van toeristische informatie aan gasten. Deze banen zijn ideaal voor mensen die hun talenkennis willen verbeteren en internationale gastvrijheid willen ervaren.
 2. Toeristische gids: Als je goed bent in het omgaan met mensen en graag je kennis over een bepaalde locatie deelt, kan werken als een toeristische gids een geweldige optie zijn. Dit kan variëren van stadswandelingen tot meer gespecialiseerde tours zoals kunst-, geschiedenis- of natuurexcursies.
 3. Seizoensgebonden werk in resorts: In veel vakantiebestemmingen zijn er mogelijkheden voor seizoensgebonden werk in resorts of op cruise-schepen, waarbij taken kunnen variëren van entertainment tot klantenservice.
 4. Online freelance werk: Voor degenen die de flexibiliteit willen om te reizen en tegelijkertijd te werken, biedt online freelancen de mogelijkheid om overal ter wereld te werken zolang je een internetverbinding hebt. Rollen kunnen variëren van grafisch ontwerp tot schrijven en programmeren.

Deze parttime banen bieden niet alleen een manier om geld te verdienen tijdens het reizen, maar stellen je ook in staat om nieuwe culturen te ervaren en je persoonlijke en professionele vaardigheden uit te breiden. Dit kan bijzonder waardevol zijn voor Nederlanders en Nederlands sprekenden die een tussenjaar nemen en op zoek zijn naar een avontuur in het buitenland.

Arbeidsvoorwaarden bij vacatures in China voor Nederlanders

Bij het overwegen van vacatures in China voor Nederlanders zijn er verschillende arbeidsvoorwaarden waarmee rekening gehouden moet worden. Deze voorwaarden kunnen sterk variëren afhankelijk van het land, de sector en de specifieke werkgever. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Werkvergunningen en visa: Afhankelijk van het land waar je wilt werken, heb je mogelijk een werkvergunning of visum nodig.
 • Salaris en vergoedingen: Salarissen kunnen sterk variëren tussen landen en sectoren.
 • Werkuren en vakantiedagen: Arbeidswetten verschillen per land, wat invloed heeft op zaken zoals werkuren, overwerk en vakantiedagen.
 • Gezondheidszorg en verzekeringen: Het is cruciaal om te weten hoe de gezondheidszorg geregeld is in het land waar je gaat werken en wat je werkgever aanbiedt qua ziektekostenverzekering.
 • Pensioen en sociale zekerheid: Informeer naar de regelingen omtrent pensioenopbouw en sociale zekerheid.
 • Culturele en taalverschillen: Bereid je voor op culturele en taalverschillen in de werkomgeving.
 • Contractduur en stabiliteit: Controleer de duur van je contract en de stabiliteit van de werkgelegenheid. 

FAQ

 Hoe kan ik solliciteren voor een baan in China?

Je kunt solliciteren door te reageren op de vacatures die op onze website worden vermeld. Zorg ervoor dat je je cv bij de sollicitatie voegt.

Zijn er ook mogelijkheden voor langdurige banen in China?

Ja, naast tijdelijke en seizoensgebonden banen bieden we ook mogelijkheden voor vaste banen in China. Neem een kijkje bij onze vacatures voor meer informatie.

Wat voor soort banen bieden jullie aan waarbij je veel kunt reizen?

We hebben diverse banen beschikbaar waarbij reizen een belangrijk onderdeel is, zoals functies als reisleider, steward(ess), en accountmanager voor internationale bedrijven.

Advertentie