Nederlandse Management & Leiderschap vacatures

Geen resultaten? Probeer het eens in het Engels te zoeken!

map
Populaire categorieën
Landen
Vacaturecategorieën
Filter resetten

Management & Leiderschap vacatures in het buitenland voor Nederlanders

Management- en leiderschapsvacatures in het buitenland bieden Nederlandse professionals een unieke kans om hun carrière te verrijken en internationale ervaring op te doen. 

Wat zijn de verschillende gebieden van management waar vacatures voor worden aangeboden?

Er zijn diverse gebieden van management waarin Nederlanders vacatures kunnen vinden in het buitenland. Enkele van de meest voorkomende gebieden zijn:

Vacatures in bedrijfsvoering

Vacatures in bedrijfsvoering zijn er in overvloed voor Nederlandse professionals die hun carrière in het buitenland willen voortzetten. Bedrijfsvoering omvat een breed scala aan functies die gericht zijn op het efficiënt en effectief beheren van bedrijfsprocessen.

 • Strategisch Management
 • Operationeel Management
 • Innovatie en Procesverbetering

Vacatures voor productiemanagers

Productiemanagers spelen een essentiële rol in de bedrijfsvoering, vooral in sectoren zoals de productie, techniek en logistiek. Deze functies zijn cruciaal voor het waarborgen van de productiviteit en de kwaliteit van de output.

 • Productieplanning en -coördinatie
 • Kwaliteitsbeheer
 • Teamleiding en Motivatie

Vacatures voor afdelingshoofden

Afdelingshoofden zijn verantwoordelijk voor het leiden van specifieke afdelingen binnen een organisatie. Deze functies zijn beschikbaar in verschillende sectoren, van de gezondheidszorg tot de techniek, en spelen een sleutelrol in de bedrijfsvoering.

 • Afdelingsoverzicht en Strategie
 • Teammanagement en Ontwikkeling
 • Prestatiemanagement en Evaluatie

Welke kansen biedt de rijksoverheid voor management en leiderschap in het buitenland?

De Nederlandse rijksoverheid biedt verschillende kansen voor management en leiderschap in het buitenland, vooral in de vorm van diplomatieke en internationale samenwerking.

 1. Diplomatieke Posities - Werken binnen de Nederlandse diplomatieke diensten biedt unieke leiderschapsmogelijkheden. Posities zoals ambassadeur, consulaire medewerker, en beleidsadviseur vereisen een sterke visie op leiderschap en de capaciteit om Nederland te vertegenwoordigen in het buitenland.
 2. Internationale Samenwerkingsprojecten - De rijksoverheid initieert en ondersteunt talrijke internationale samenwerkingsprojecten. Voorbeelden hiervan zijn gefinancierde projecten met industriële spelers en onderzoekscentra die bijdragen aan wereldwijde maatschappelijke opgaven. 
 3. Posities binnen Internationale Organisaties - Nederlanders kunnen ook werken voor internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, de Europese Unie, en de Wereldbank. 

Hoe kan ik solliciteer als Management & Leiderschap vacatures in het buitenland?

Het solliciteren voor management- en leiderschapsfuncties in het buitenland kan een uitdagend maar lonend proces zijn. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om succesvol te solliciteren:

 1. Onderzoek en Voorbereiding. Voordat je solliciteert, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de bedrijven en functies die je interesseren. 
 2. Curriculum Vitae en Motivatiebrief. Zorg ervoor dat je CV en motivatiebrief up-to-date zijn en aangepast aan de specifieke functie waarvoor je solliciteert. Je CV moet je relevante ervaring en vaardigheden benadrukken, terwijl je motivatiebrief moet uitleggen waarom je geïnteresseerd bent in de functie en hoe je ervaring en vaardigheden je een geschikte kandidaat maken. Gebruik concrete voorbeelden om je punten te illustreren.
 3. Online Sollicitatieplatforms. Maak gebruik van online sollicitatieplatforms https://werkeninhetbuitenland.nl/ om management- en leiderschapsvacatures in het buitenland te vinden. Veel bedrijven plaatsen hun vacatures op deze platform, en je kunt je profiel optimaliseren om gevonden te worden door recruiters.
 4. Netwerken. Netwerken is cruciaal bij het zoeken naar een baan in het buitenland. 
 5. Sollicitatieproces. Wanneer je solliciteert, zorg ervoor dat je alle vereiste documenten en informatie verstrekt. Wees voorbereid op meerdere sollicitatierondes, waaronder telefonische interviews, videoconferenties en mogelijk face-to-face gesprekken. 

Wat zijn de vereiste vaardigheden voor Management & Leiderschap medewerkers in het buitenland?

Werken in een management- of leiderschapsrol in het buitenland vereist een specifieke set vaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Communicatievaardigheden
 • Cultureel Bewustzijn
 • Leiderschapsvaardigheden
 • Probleemoplossend Vermogen
 • Aanpassingsvermogen

Hoe vind ik vacatures voor Management & Leiderschap in bekende bedrijven?

Het vinden van vacatures voor management- en leiderschapsrollen in bekende bedrijven kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste strategie kun je je kansen aanzienlijk vergroten.

 • Gebruik van Bedrijfssites
 • Maak gebruik van ons platform werkeninhetbuitenland.nl
 • Wervingsbureaus en Headhunters
 • Netwerkevenementen en Conferenties
 • Vacaturewebsites en Jobboards
 • Bedrijfsnieuws en Persberichten

Door deze strategieën te combineren en proactief te blijven in je zoektocht, kun je succesvolle management- en leiderschapsrollen vinden bij bekende bedrijven in het buitenland.

Werken voor Nederland vanuit het buitenland 2024

Werken voor Nederland vanuit het buitenland biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om internationale ervaring op te doen terwijl je verbonden blijft met de Nederlandse arbeidsmarkt.

Telewerken en Flexibele Werkomgevingen
Dankzij de technologische vooruitgang is het steeds eenvoudiger om op afstand te werken. Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen bieden vaak telewerkopties aan voor functies zoals medewerker opleidingsloket en medewerkers asset data. 

Deze werkomgeving maakt het mogelijk om vanuit het buitenland een bijdrage te leveren aan Nederlandse projecten.

Lokale Nederlandse Bedrijven en Instituten
Veel Nederlandse bedrijven hebben vestigingen in het buitenland, waardoor je lokaal voor een Nederlands bedrijf kunt werken. Functies zoals locatie coördinator en teamleider productie zijn voorbeelden van posities waarin je internationaal kunt werken terwijl je verbonden blijft met een Nederlands bedrijf.

Freelance en Contractuele Posities
Voor degenen die meer flexibiliteit zoeken, bieden freelance- en contractuele posities een uitstekende mogelijkheid om voor Nederlandse opdrachtgevers te werken vanuit het buitenland. Deze posities kunnen variëren van projectmanagement tot consultancy en bieden de vrijheid om je eigen werkomgeving te bepalen.

Advertentie