Wat kun je doen bij heimwee in het buitenland?

Heimwee, dat gevoel van verlangen naar huis, is iets waar veel mensen die in het buitenland wonen of werken mee te maken hebben. Het kan soms moeilijk zijn om het te verwerken, vooral als je ver van je familie en vrienden woont en gewend bent aan de gewoonten en gebruiken van je thuisland. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om heimwee te verminderen en je aan te passen aan je nieuwe omgeving.

Nostalgic girlDus watte doen bij heimwee?

Contact met je familie en vrienden thuis

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen bij heimwee is het onderhouden van contact met je familie en vrienden thuis. Dit kan door regelmatig te bellen, te chatten of te videochatten, of zelfs door een bezoekje thuis te plannen. Het houden van contact met de mensen die je liefhebt, zal je helpen je minder alleen te voelen en je zal je meer verbonden voelen met huis.

Probeer nieuwe dingen en ontdek nieuwe plekken

Een andere tip is om je nieuwe omgeving te verkennen en te leren kennen. Dit kan door op verkenningstocht te gaan en nieuwe plekken te ontdekken, of door deel te nemen aan activiteiten of groepen waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Dit zal je helpen om je aan te passen aan je nieuwe omgeving en je zal je minder als een vreemdeling voelen.

Leuke hobby's

Een andere manier om heimwee te verminderen is door jezelf bezig te houden met hobby's of activiteiten die je leuk vindt. Dit kan zijn door te sporten, te schrijven, te lezen of te tekenen. Door bezig te zijn met activiteiten die je leuk vindt, zal je je gedachten afleiden van het verlangen naar huis en zal het je helpen om te ontspannen en te genieten van je tijd in het buitenland.

Andere expats zoeken

Een andere oplossing is om te zoeken naar andere expats in je omgeving. Dit zijn mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij en die wellicht ook heimwee hebben. Door samen te hangen met andere expats, zal je je minder alleen voelen en zal het je helpen om je aan te passen aan je nieuwe omgeving. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar expat groepen op social media of op zoek gaan naar expat clubs of verenigingen.

Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat heimwee een normaal gevoel is en dat het tijd kost om aan te passen.

Publicatie datum 10.05.2018
Deel op:
Word snel aangenomen
Persoonlijk advies
Topwerkgevers

Aanbevolen banen

Ontdek deze landen