Internationale reisverzekering: alles wat je moet weten

Net zoals wonen in het buitenland, is een wereldwijde reis een ongelooflijke ervaring die u uw hele leven bij zal blijven. Het confronteert u met nieuwe mensen, plaatsen, culturen, eten, en nog veel meer. Het maakt niet uit waar u naartoe reist, het is altijd goed om te overwegen een internationale reisverzekering af te sluiten. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken, want u bent beschermd tegen onvoorziene situaties die zich kunnen voordoen. Of u nu uw persoonlijke bezittingen of uw gezondheid wilt beschermen, een internationale reisverzekering is een perfecte manier om u gedurende uw reis veilig te voelen.  

Wat is een internationale reisverzekering en waarom is het belangrijk?

man die reist en plezier heeft in de natuurEen internationale reisverzekering biedt per definitie dekking tegen onverwachte gebeurtenissen of ongelukken wanneer u voor korte tijd buiten uw thuisland reist. Deze verzekering kan u beschermen tegen bepaalde kleine verliezen, zoals een koffer die vertraging oploopt, tot ernstige gevallen zoals een reis die op het laatste moment wordt geannuleerd. Het is raadzaam een internationale reisverzekering af te sluiten kort nadat u uw reis hebt geregeld, omdat u uw vakantie mogelijk moet annuleren nadat u hebt geboekt maar voordat u daadwerkelijk vertrekt (u kunt bijvoorbeeld ziek worden). Zorg er steeds voor dat u tijdens uw reis de gegevens van uw verzekeringspolis bij u hebt, met inbegrip van uw polisnummer en het telefoonnummer voor noodhulp van uw verzekeraar. Er zijn verschillende soorten internationale reisverzekeringen, afhankelijk van de aard van de reis, de bestemming (Europa of wereldwijd), en de door u gewenste flexibiliteit:
 • One-way reisverzekering: speciaal ontworpen voor expats die dekking nodig hebben voor hun reis naar hun nieuwe land. Eenmaal aangekomen, zullen de verzekerden een bepaalde termijn hebben om eventueel een andere oplossing te zoeken.
 • Enkele reis verzekering: beschermt u tijdens een bepaalde reis.
 • Jaarverzekering: deze is bedoeld voor wie vaak het hele jaar door reist en meer flexibiliteit en vrijheid nodig heeft.
Als expat moet u zich ervan bewust zijn dat een internationale reisverzekering bedoeld is om u te beschermen tijdens het reizen, niet wanneer u verhuist naar uw nieuwe land van verblijf. Als u naar het buitenland verhuist, kan dit soort verzekering alleen uw enkele reis dekken en zal het niet nuttig zijn op middellange of lange termijn (u moet in plaats daarvan een internationale zorgverzekering afsluiten).

Wat dekt dit precies?

Hoewel de details van internationale reisverzekeringen per plan en maatschappij kunnen verschillen, dekken de meeste verzekeringen de belangrijkste calamiteiten, zoals dringende medische behandelingen, juridische kosten, verlies of diefstal van bezittingen, en ongemakken (vertragingen/annuleringen/evacuaties/repatriëringen). De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden u ook de mogelijkheid om uw plan aan te passen door extra voorzieningen toe te voegen, zodat u zeker weet dat al uw behoeften gedekt zijn. Misschien heeft u sport- of bedrijfsuitrusting om te beschermen? Of misschien gaat u klimmen of een andere activiteit beoefenen die niet in het standaardplan is opgenomen?

Wees voorzichtig met uitsluitingen

Het is sterk aan te raden elke polis in detail na te lezen om te controleren wat inbegrepen of uitgesloten is, zodat u zeker weet waarvoor u tijdens uw reis gedekt bent. De meeste maatschappijen sluiten over het algemeen uit: verlies of diefstal van onbeheerde of niet goed beveiligde bezittingen, niet aangegeven vooraf bestaande medische aandoeningen, risicovolle activiteiten, verwondingen door roekeloos gedrag, reizen naar een bestemming tegen de aanbevelingen van de overheid in, of verandering van mening (annuleren van de reis omdat u niet van uw vakantie geniet of geen zin meer hebt om te gaan).

Uw internationale reisverzekering en uw EHIC-kaart

Als burger van de Europese Unie heeft u het recht om een aanvraag in te dienen voor de Europese ziekteverzekeringskaart (EHIC) in het EU-land waar u woont. Deze kaart geeft u tijdens een tijdelijk verblijf in de EU/EER en Zwitserland toegang tot van overheidswege verstrekte gezondheidszorg aan dezelfde voorwaarden als personen die in dat land verzekerd zijn. De EHIC is echter geen alternatief voor uw internationale reisverzekering, omdat deze geen privézorg dekt en ook geen kosten die voortvloeien uit andere ongevallen of ongelukken.  

Hoe kiest u uw internationale reisverzekering?

Zoals eerder vermeld, zijn er bijzonder veel mogelijkheden voor internationale reisverzekeringen. Bij het kiezen van een verzekering, moet u, naast uw budget, rekening houden met verschillende factoren om voldoende bescherming voor uw reisbehoeften te garanderen:
 • Hoe dikwijls u reist, en voor hoelang: als expat, zult u hoogstwaarschijnlijk meer dan één keer per jaar reizen, zodat een polis voor een enkele reis in uw situatie niet de meest rendabele oplossing is. Bovendien bevatten sommige jaarlijkse polissen beperkingen voor het aantal dagen dat u reist gedurende het jaar.
 • Waar u naartoe gaat: sommige pakketten dekken alleen bestemmingen binnen Europa, terwijl andere wereldwijde dekking bieden.
 • Wat u van plan bent om te gaan doen: zoals gezegd, voor bepaalde recreatieve activiteiten kan een aanvulling op uw polis nodig zijn.
 • Wat u meeneemt: controleer of de verzekerde limieten en eigen risico's voldoende zijn voor de waarde van de bezittingen die u meeneemt op reis (inclusief documentatie). In geval van verlies of diefstal, moet u aangifte doen bij de politie voordat u uw claim indient.
 • Mensen met wie u reist : u kunt mogelijk de mensen met wie u reist opnemen in uw verzekeringspolis, maar dit kan invloed hebben op de uiteindelijke premie of polisvoorwaarden.
 • De kosten in geval van annulatie: lees in de voorwaarden waar annuleringsdekking is voorzien, controleer of het de volledige kosten van uw reis dekt, en houdt rekening met eventuele eigen risico's.
Andere factoren zoals 24/7 bijstand in uw eigen taal, het beleid inzake schadeclaims of de vereiste documentatie zijn de moeite waard om zorgvuldig te controleren en te lezen voordat u uw internationale reisverzekering afsluit.  

Hoeveel kost een internationale reisverzekering ongeveer?

vrouw zittend in een hangmat in de natuurDe kosten van een internationale reisverzekering zijn afhankelijk van de hierboven genoemde factoren, zoals uw leeftijd, eventueel reeds vooraf bestaande medische aandoeningen, en de extra's die u wenst. Daarom is het niet eenvoudig om een algemeen bedrag te noemen dat voor alle gevallen geldt. Echter, een van de factoren die u zeker moet nagaan over de kosten van uw verzekeringspolis is de franchise. Het eigen risico verwijst naar het bedrag dat zal worden afgetrokken van eventuele claims die worden uitgekeerd. Als u bijvoorbeeld met succes een schadeclaim van € 500 indient omdat uw bagage is gestolen en uw eigen risico € 100 bedraagt, dan wordt € 400 uitbetaald, omdat u verantwoordelijk bent voor de eerste € 100 (uw eigen risico).  

Internationale reisverzekering en Covid-19

Nadat de WHO het Coronavirus in februari 2020 tot een wereldwijde pandemie had bestempeld, deelden veel verzekeringsmaatschappijen mee dat ze geen COVID-19 gerelateerde claims zouden dekken. Dit is nu in 2021 echter veranderd, en het is mogelijk om verzekeringen te vinden die medische kosten dekken voor COVID-19 gerelateerde incidenten (binnen een plan of als toevoeging). Hierop zijn er echter enkele uitzonderingen, zoals wanneer de bestemming op niet noodzakelijke reisadviezen staat voor vertrek. Dit betekent dat de meeste maatschappijen u niet zullen dekken als u tegen de overheidsadviezen in op vakantie wilt gaan. In het geval dat uw land uw bestemming van de goedgekeurde lijst verwijdert na uw boeking of terwijl u al op vakantie bent (en de verzekering vooraf heeft afgesloten), zal uw polis nog steeds geldig blijven. Dit kan een uitbreiding van de polis inhouden wanneer u gedwongen bent op uw bestemming te blijven om redenen van overmacht (bijvoorbeeld onverwacht verplicht tot quarantaine). Het is in ieder geval onwaarschijnlijk dat de polis andere COVID gerelateerde zaken dekt die geen verband houden met medische zorg of repatriëring (zoals het annuleren van uw vlucht of hotel) WIHB.NL raadt echter aan om na te gaan hoe de verschillende verzekeringsmaatschappijen momenteel met deze situatie omgaan voordat u de verzekering daadwerkelijk afsluit. Omdat de situatie van dag tot dag varieert en maatschappijen hun plannen en pakketten wijzigen of aanpassen afhankelijk van wat er op dat moment in de wereld gebeurt.  

De selectie van Wihb.nl - Internationale reisverzekering van Expatriate Group

Een reisverzekering is een van de elementen die we vaak over het hoofd zien wanneer we onze vakantie of een kort verblijf in het buitenland plannen, hoewel het een van de belangrijkste aspecten is! Net zoals u niet met uw auto rijdt zonder autoverzekering, zou u ook niet het risico mogen nemen om naar het buitenland te reizen zonder een internationale reisverzekering. Niet alleen om u handenvol geld te besparen, maar ook om te vermijden dat u zich verloren voelt in geval van nood of een ongeluk. Als iemand die in het buitenland woont en zeer regelmatig reist, kan de internationale reisverzekering van Expatriate Group een uitstekende optie zijn om te overwegen. Of u nu het hele jaar door gedekt wilt zijn om uw familie te bezoeken, een enkele reis naar uw nieuwe bestemming, of gewoon voor die welverdiende vakantie... Hun internationale reisverzekering zal alle noodgevallen en accidentele medische behandelingen dekken terwijl u in het buitenland bent. De belangrijkste voordelen van hun polissen zijn:
 • Medische evacuatie in geval van nood.
 • Spoedeisende hulp en medische behandeling bij ongelukken.
 • Verhoogde bescherming.
 • Dekking voor annulering en wijziging.
U kunt uw reisverzekering ook aanpassen aan uw behoeften door extra voorzieningen toe te voegen zoals ski- of golfuitrusting. Expatriate Group staat u bij en zorgt voor uw veiligheid zodat u in alle rust overal naartoe kunt reizen zonder dat u zich zorgen moet maken over wat er zou kunnen gebeuren, waarheen uw reis u ook brengt! Vraag een offerte aan om te weten te komen welk plan bij uw reisbehoeften past!
Publicatie datum 29.08.2021
Deel op:
Word snel aangenomen
Persoonlijk advies
Topwerkgevers

Aanbevolen banen

Ontdek deze landen

Advertentie