10 fantastische tips om als introvert in het buitenland vrienden te maken

Laten we eerlijk zijn, verhuizen naar het buitenland, waar alles onbekend is, kan aanvoelen als een doolhof. Je hebt te maken met een nieuwe indeling van steden, werkomgevingen, eigenaardige smaken in eten, een andere taal en, als kers op de taart, de ontmoedigende taak om nieuwe vrienden te maken. Voeg daar nog een vleugje natuurlijke verlegenheid en introversie aan toe en je nieuwe land kan een beetje overweldigend overkomen.

10 tips om vrienden te maken binnen je comfortzone, zeg maar

Maar vrees niet! Je hoeft geen etentje te organiseren om volslagen vreemden uit te nodigen, spontaan een gesprek aan te knopen op straat of meer op te vallen dan je lief is om zinvolle contacten te leggen. Dus voor alle introverte avonturiers die er zijn, hebben we een lijst samengesteld met 10 supertips om vrienden te vinden, die je niet te ver uit je comfortzone duwen. Klaar? Laten we erin duiken!

1. Vrijwilliger

Vrijwilligerswerk is een fantastische manier om iets terug te doen voor de maatschappij. Het zal niet alleen je zelfvertrouwen een boost geven, maar het zal je ook in contact brengen met gelijkgestemden. De mogelijkheden variëren van het helpen in lokale jeugdcentra, het helpen van daklozen, het werken met leeftijdsgroepen, weeshuizen, dierenasielen en nog veel meer. Een snelle Google-zoekopdracht naar "Vrijwilligerswerk" en de naam van je nieuwe stad biedt een aantal veelbelovende opties.

2. Online gamen

De wereld van online gaming is meer dan pixels en plezier: het is een bruisend sociaal centrum! Je kunt nieuwe mensen ontmoeten vanuit je luie stoel en vaak groeien deze virtuele vriendschappen uit tot levenslange banden. Online games kunnen je kennis laten maken met een fascinerende reeks mensen, waaronder mensen die je anders misschien nooit had ontmoet. Populaire games zijn onder andere PUBG, Minecraft, Fortnite Battle Royale, League of Legends en Among Us.

3. Gymtijd

Sportscholen zijn geweldig voor meer dan alleen om fit te worden - ze zijn perfect voor een informeel praatje dat kan uitgroeien tot een diepere vriendschap. Vraag gerust om tips of hulp bij een workout. En als de fitnesszaal intimiderend aanvoelt, zijn groepslessen een geweldig alternatief. Een beetje gekeuvel met medecursisten voor de les kan gemakkelijk leiden tot nieuwe connecties via sociale media of een smoothiedate na de training.

4. Word lid van een club of vereniging

Betrokken raken bij een club of vereniging is een geweldige manier om gelijkgestemden te ontmoeten. Of het nu gaat om een sportclub, wandelgroep, culturele vereniging, muziekgroep, dansensemble of theatergroep, gedeelde interesses vormen een goede basis voor nieuwe vriendschappen. Boekenclubs zijn ook een geweldige manier om met anderen in contact te komen.

5. Volg een cursus

Een cursus volgen kan een fantastische manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen! Kies voor een beginnerscursus en je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet snel genoeg bent, want iedereen zit op hetzelfde niveau. Je kunt jezelf uitdagen met iets nieuws of je kennis verdiepen op een bestaand gebied. Taal-, schilder-, fotografie-, dans- of kookcursussen zijn maar een paar voorbeelden.

6. Gebruik vriendschapsapps

We leven in een digitale wereld vol apps om nieuwe mensen te ontmoeten. Het is een perfecte manier om iemand te leren kennen voordat je je tijd en emotionele energie in een vriendschap investeert. Enkele van de populairste apps om vrienden te vinden zijn Meetup, Friender en Bumble.

7. Sociale media benutten

Sociale mediaplatforms zoals Instagram en Facebook zijn niet alleen bedoeld om door schattige kattenvideo's te scrollen of je favoriete beroemdheden te stalken. Je kunt ze ook gebruiken om nieuwe vrienden te maken, zelfs als introvert. Gebruik de "check-in" functie om te zien wie er bij jou in de buurt is of volg lokale accounts op Instagram om hun volgers te bekijken. Je kunt dan interessante mensen die je tegenkomt gaan volgen en een gesprek beginnen via Direct Message.

8. Facebook Evenementen

Facebook-evenementen bieden toegang tot lokale bijeenkomsten zonder dat je een persoonlijke uitnodiging nodig hebt. Als je bang bent om alleen te komen, gebruik dan de lijst met mensen die 'aanwezig' hebben gemarkeerd om een gesprek te beginnen op Messenger over het evenement. Dit kan de weg vrijmaken om samen aanwezig te zijn of in ieder geval gedag te zeggen als je er bent.

9. Vaker ja zeggen

Een manier om nieuwe mensen te ontmoeten is door vaker 'ja' te zeggen. Je hoeft niet altijd de uitnodiger te zijn, maar oefen je in het accepteren van uitnodigingen. Als iemand in een overvolle bus je een zitplaats naast zich aanbiedt, zeg dan ja! Als een collega je mee uit vraagt voor een kop koffie na het werk, zeg dan ja! Probeer het eens, wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat je besluit het niet meer te doen?

10. Wees jezelf

Of je nu introvert bent of niet, het is cruciaal om jezelf te zijn wanneer je nieuwe mensen ontmoet. Onthoud dat je uniek bent en dat de wereld om je heen je graag wil leren kennen. De bovenstaande tips zijn methoden om nieuwe mensen te ontmoeten, maar het zijn je persoonlijkheid en authenticiteit die langdurige en oprechte relaties zullen smeden.

Veel succes op je reis en onthoud: er is een hele wereld die op je wacht. Je hoeft alleen maar 'hallo' te zeggen. Veel plezier met je nieuwe vrienden!

Publicatie datum 12.07.2023
Deel op:
Word snel aangenomen
Persoonlijk advies
Topwerkgevers

Aanbevolen banen

Ontdek deze landen