Vijf goede redenen om naar het buitenland te verhuizen

Overweeg je om in het buitenland te gaan wonen? Wat zijn voor jou de doorslaggevende factoren om dit te doen? Dit kan zijn vanwege carrière, leeftijd of om gezinsredenen. Dit is soms, afhankelijk van de situatie, voor onbepaalde tijd. Wat de reden ook mag zijn, verhuizen is een grote stap. Het zal waarschijnlijk heel veel impact hebben op je leven en dat van je naasten of geliefden. Hiernaast komt er ook heel veel werk bij kijken. Behalve het fysieke werk dat gemoeid gaat met verhuizen, komt er ook veel papierwerk bij kijken dat allemaal moet worden geregeld. Ondanks dit alles zijn er toch een heleboel mensen die deze stap nemen. Wat zijn de meest voorkomende redenen hiervoor? Indien je een jong volwassene bent, wat zou dan voor jou een goede motivatie kunnen zijn?

Werk

Veel mensen maken deze stap vanwege hun werk. Het kan zo zijn dat zij in het buitenland een goed aanbod hebben gehad, welke zij niet makkelijk in Nederland zouden krijgen. Veel jonge mensen kunnen na het afstuderen moeilijk in Nederland aan een baan komen. Indien je hieronder valt, zou je misschien in een ander land meer kansen maken. Het kan dat je diploma daar meer gewaardeerd wordt. Werkervaring opdoen in het buitenland kan veel goed doen voor je loopbaan. Je maakt veel indruk op potentiële werkgevers doordat je laat zien dat je letterlijk en figuurlijk in staat bent om de grenzen te verleggen. Je durft risico te nemen en je hebt internationale werkervaring. Deze zaken zijn allemaal factoren die je kansen op de arbeidsmarkt vergroten en je zult er vroeg of laat profijt van hebben.

Liefde en relatie

Liefde overwint alles. Dit zal dan ook de reden zijn waarom iemand deze rigoureuze stap kan nemen om bijvoorbeeld voorgoed naar het land van zijn of haar wederhelft te verhuizen. Het onderhouden van een relatie op lange afstand wordt op den duur vermoeiend. Het op en neer reizen om bij elkaar te kunnen zijn, kan een jong koppel naar verloop van tijd ook te veel gaan kosten. Indien men zeker is van elkaar en daadwerkelijk echt samen verder wil, kunnen zij dus besluiten om bij elkaar te gaan wonen. Dit kost hun op lange termijn misschien minder geld. En voor het serieuzer worden van een relatie met een eventueel huwelijk in het vooruitzicht is het toch nodig om bij elkaar te wonen. Natuurlijk kan een relatie eindigen, maar het leven zit nu eenmaal vol risico's.

Meer zelfvertrouwen

Het in staat zijn om de moeilijkheden die een internationale verhuizing met zich meebrengt te overbruggen, zal jou zelfverzekerdheid zeker een goede boost geven. Je gaat sterker in je schoenen staan. Je leert ook om in je eentje te overleven. Je zou eventueel een sociale vrees langzamerhand kunnen gaan overwinnen. Het wordt in het buitenland namelijk een must om op vreemde mensen af te stappen om zaken gedaan te krijgen. Doordat je veel dingen in je eentje zal moeten oppakken, zal dit jou ook leren om je verborgen kwaliteiten te ontdekken. Je krijgt namelijk dingen voor elkaar waarvan je nooit had gedacht dat je het zou kunnen. Op den duur ga je ook nieuwe vrienden maken. Deze internationale vriendschappen en netwerken gaan jou zeker goed van pas komen in de zakenwereld. Vergeet het voordeel van een nieuwe taal ook niet.

Carrière in de entertainment industrie

In Nederland kan je het natuurlijk ook redelijk ver schoppen met amusement. Voor meer internationale bekendheid zal je echter de stap moeten zetten naar grotere platformen zoals bijvoorbeeld Hollywood. Dit kan nodig zijn voor hen die bijvoorbeeld een modellen-, zang- of filmcarrière nastreven. Je bent natuurlijk nooit zeker of je het zal maken. Toch kan het soms beter zijn om jouw dromen echt na te jagen.

Jong en dom?

Neen, er is hier geen sprake van naïviteit. Je gaat natuurlijk eerst goed overwegen voordat je uiteindelijk de stap neemt. Het voordeel van een jonge leeftijd is wel dat je makkelijk je levensrichting kan wijzigen, indien dingen anders zouden uitpakken dan verwacht. Zelfs als het voor tijdelijk is, brengt het wonen in het buitenland voordelen met zich mee. Het is een levenservaring die je nooit gaat vergeten.
Publicatie datum 18.06.2019
Deel op:
Word snel aangenomen
Persoonlijk advies
Topwerkgevers

Aanbevolen banen

Ontdek deze landen

Advertentie