De top 10 landen om in te wonen

Een ieder wil graag zijn stekje in een aangename, maar bovenal veilige omgeving hebben. Gelukkig hoef je daarvoor niet zelf elk land af te reizen om het te ontdekken. Dankzij de inspanningen van individuen, organisaties en instituten kunnen we vanuit onze luie stoel ontdekken waar wij het beste huisje-boompje kunnen spelen. Workwide heeft voor jou een handige lijst van de beste landen om te wonen samengesteld. De lijst kwam tot stand aan de hand van informatie van Human Development Report, Forbes, De Wereldbank, en Onderzoeksrapporten, die op zaken zoals levensverwachting, seksegelijkheid, en inkomens etc letten. Onthoud dat in de meeste van deze landen ook Business Process Outsourcing (BPO) en Shared Service Centres aanwezig zijn. Deze zijn organisaties die zaken zoals financiële administratie, technische ondersteuning, customer care etc van bedrijven op zich nemen en hierdoor heel wat werkgelegenheid aan derden kunnen bieden.

Zweden

We zullen de spits met Zweden afbijten. Het land staat, vanwege een goede levensstandaard reeds enkele jaren hoog in de toplijsten van de beste plekken om een bestaan op te bouwen. De levensstandaard hier wordt positief beïnvloed door een aantal factoren. Zo heeft men hier een levensverwachting van 82.3 jaar. Deze hoge levensverwachting is helemaal niet verwonderlijk wanneer je de bijdrage van de gezondheidszorg calculeert. Burgers hebben namelijk een uitstekende toegang tot kwalitatieve gezondheidszorg. Het onderwijs hier is ook om naar huis over te schrijven en tevens zeer toegankelijk. Daarnaast heeft het land vaker in de Prosperity Index lijst aan de top mogen staan. Een andere lijst waarop Zweden het ook uitzonderlijk goed doet is op de lijst van Forbes en de Wereldbank. Deze lijst laat zien dat zij voor potentiële investeerders ook een zeer wenselijke bestemming vormen, vanwege de gunstige belastingsvoorwaarden voor bedrijven.

Singapore

Singapore staat als enig Aziatisch land wat eenzaam op de Human Development lijst, maar de plek heeft het land zeker verdiend. Het land maakt namelijk een enorme groei door en de levensverwachting is zelfs 83 jaar. Verder staat Singapore bekend als het properste land van Azië. Er wordt zelfs gezegd dat je van de straat kunt eten. Je schoenen hoef je door deze netheid ook nauwelijks te poetsen, want die worden nauwelijks vuil. In een land dat zo schoon is zouden de meesten van ons wel een tijdje willen vertoeven. Men geeft hier duidelijk om het milieu. Verder is er heel goed nieuws voor degenen die er willen en kunnen werken als expat; je verdient er torenhoog. Mocht je dus een vacature op Workwide tegenkomen om in Singapore te werken, aarzel dan niet en pak zo snel mogelijk je biezen!

Duitsland

Duitsland is ook zo een land dat in bijna alle top lijsten voor beste landen om te wonen prijkt. Geen wonder; vanaf 2014 is universitair onderwijs bijvoorbeeld gratis voor alle inwoners en internationale studenten. De bevolking laat de mogelijkheid om van goed onderwijs te genieten ook niet aan zich voorbij gaan en 96% van hen heeft het middelbaar genoten. Naast het onderwijs doet de gezondheidszorg het ook bijzonder goed. Een ander punt waarom mensen zo graag de grens oversteken is omdat de kosten voor levensonderhoud hier beduidend minder zijn. Voor het bouwen van je eigen woning kom je veel goedkoper uit, aangezien de prijzen voor percelen meevallen en bij de aankoop van bouwmaterialen ben je ook minder geld kwijt.

Canada

Voor degenen die onder andere een goede scholing voor hun kroost hoog in het vaandel hebben, is Canada een geweldige plek om een gezin te stichten De inwoners maken ook gretig gebruik van deze faciliteiten en daardoor heeft meer dan de helft een universitaire opleiding genoten. Dit Noord-Amerikaans land is ook geen onbekende in de lijsten van de beste landen om in te wonen. En terecht! Gelet op de onderscheiding op het gebied van goed bestuur zullen de inwoners niet gauw ontevreden worden. Maar deze tevredenheid is aan meer punten te danken. De bevolking ervaart namelijk ook een hoge mate van individuele vrijheid. Het wekt dus geen verbazing dat het land weinig last ondervindt van politieke onrust; want men is blij met de gang van zaken. Het inkomen is ook verre van beklagenswaardig en zo bereikt men makkelijk de levensverwachting van 82 jaar.

Denemarken

Indien je Denemarken niet tegenkomt op een lijst voor top 10 landen om te wonen, heb je die lijst naar alle waarschijnlijkheid niet goed doorgenomen. Denemarken komt namelijk op bijna elke lijst voor welzijn voor; of je nou van Forbes wilt weten welke landen de meest gelukkige landen zijn of bijvoorbeeld aan het Legatum Institute vraagt welke landen de beste landen zijn om een tijdje te vertoeven, er bestaat een hele grote kans dat Denemarken ertussen staat. Daarom kan het land in onze lijst ook onmogelijk ontbreken. Behalve dat de Denen bekend staan als een van de gelukkigste inwoners, wordt het land ook vaak geroemd om de inkomensongelijkheid tussen mannen en vrouwen, die 7.8% bedraagt. In de Verenigde Staten bedraagt deze ter vergelijking 17.9%. Verder staat dit land ook bekend om het goed geregeld sociaal systeem en het openbaar vervoer is uitstekend.

Australië

Een punt waarop er sterk gelet wordt tijdens het samenstellen van de beste landen om te leven, is het onderwijs. Australië heeft zijn plek wat dit betreft veilig gesteld. Het onderwijs is er om 'u' tegen te zeggen. Het wekt daarom geen verbazing dat onderzoek uitgewezen heeft dat de meeste studenten er wel 20 jaar in doorbrengen. Ja, als het onderwijs zo goed is, is het voorstelbaar dat de studenten gemotiveerd zijn om langer te studeren. Het land behoort tevens tot een van werelds dunbevolkste landen, dus men kan er lekker ruim wonen. Een groot deel van deze mensen leeft in de periferie van het land. Australië biedt verder een uitstekende zakelijke omgeving en ook de gezondheidszorg behoort tot een van de besten in de wereld. De inwoners genieten tevens van een hoog inkomen en er heerst een veilig gevoel.

Zwitserland

Dankzij Zwitserland is het leven in de Alpen zeer aantrekkelijk. Er wordt veel geïnvesteerd in de gezondheidszorg en hierdoor is het land heel succesvol in het bestrijden van ziekten zoals HIV, Tuberculose en malaria. Met zo een goede gezondheidszorg wekt het geen verbazing dat bevolking lang leeft en gemiddeld 83 jaar oud wordt. Voor het onderwijssysteem hoef je ook niet te vrezen, want die is bijzonder goed. In dit relatief klein bergachtig land zou je wel langer willen blijven dan alleen voor een skivakantie. Als het niet voor de excellente gezondheidszorg en onderwijs is, dan is het misschien voor de high-tech economie. Mede hierdoor is Zwitserland in staat om haar burgers een van de hoogste inkomens ter wereld aan te bieden.

Finland

Een ander land dat het ook zeer goed doet op de wereldranglijsten is Finland. Forbes magazine heeft de Finnen zelfs gerangschikt als werelds gelukkigste natie. Het geluk van de bevolking komt echter niet zomaar uit de lucht vallen. Om zo gelukkig te zijn heb je factoren nodig die het leven zorgeloos maakt. Dankzij goede levensvoorzieningen, voldoet Finland ruimschoots hieraan. De kwaliteit van het leven wordt positief beïnvloedt door zaken zoals de voortreffelijke gezondheidszorg. Maar niet alleen de gezondheidszorg, die constant aan het verbeteren is, zorgt voor het geluk van de Finnen. Het onderwijs is ook uitstekend. Hiernaast voelen de inwoners zich gelukkig omdat er veel ruimte is voor persoonlijke en bestuursvrijheid. Deze vrijheid beperkt zich echter niet alleen tot deze gebieden, ook de media heeft vrijheid in spreken of schrijven.

Nieuw-Zeeland

Een ander land waar jij je geluk misschien ook mag gaan beproeven is Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond en heeft een Zuidereiland en een Noordereiland. Net als voor vrijwel alle landen op de lijst, zit de economie in Nieuw-Zeeland goed in de lift. Een goede economie zorgt er vaak voor dat andere zaken zoals gezondheidszorg en onderwijs goed boeren. Nieuw-Zeeland vormt hierbij geen uitzondering. Andere gebieden waarop het ook bijzonder goed gaat is op het gebied van vrijheid. Daarnaast is het wellicht overbodig om de prachtige natuur te vermelden.

Noorwegen

Een land dat in het bijzonder niet makkelijk op een wereldranglijst zal ontbreken is Noorwegen. Volgens het Human Development rapport scoort Noorwegen op vrijwel alle punten goed. Noorwegen is daarom door dit rapport jaren achter elkaar benoemd als het beste land om in te wonen. Ook Forbes magazine kan het niet laten om het land heel hoog te rangschikken in de lijst van meest gelukkige landen. De levenskwaliteit is, zoals je kunt verwachten, bijzonder goed. Deze theorie wordt op vrijwel alle fronten ondersteund zoals de uitmuntende gezondheidszorg, uitstekend onderwijs en voldoende vrijheid. Noorwegen staat ook bekend als een van de minst corrupte landen. Het is misschien belangrijk om te vermelden dat Nederland het ook niet slecht doet op de wereldranglijsten, maar onze lijst concentreert zich vooral op het buitenland. Onze lijst is allesbehalve volledig, maar alle landen op de lijst werden toegevoegd na onderzoek van hun werkgelegenheid en levenskwaliteit!
Publicatie datum 09.01.2020
Deel op:
Word snel aangenomen
Persoonlijk advies
Topwerkgevers

Aanbevolen banen

Ontdek deze landen