Top 5 misopvattingen over verhuizen naar het buitenland

Sta je aan de vooravond van één van de grootste keuzes in je leven en overweeg je om naar het buitenland te verhuizen? Dan weet je dat er heel veel belangrijke beslissingen te maken zijn. Daarnaast kunnen er nog wat punten zijn waarbij de twijfel toeslaat of je überhaupt wel deze grote stap wilt gaan zetten. Verhuizen naar een ander land kan je ontzettend veel positieve dingen brengen, maar helaas zijn er ook veel misopvattingen waar je mogelijk je keuze op zal baseren. Lees vooral verder als je meer wilt weten over enkele van deze misopvattingen.

enorm veel regelen1. Je moet een enorm startkapitaal hebben

Ben je vast begonnen met sparen omdat je volgens de kenners een enorm startkapitaal nodig zou hebben voordat je kunt emigreren? Dan kun je beter eerst eens wat informatie inwinnen over het land waar je gaat wonen. Soms heb je helemaal geen groot geldbedrag nodig voordat je kunt emigreren. In dat geval ligt je droom wellicht veel dichterbij dan je in eerste instantie zou denken. Aan de andere kant kan het natuurlijk geen kwaad om over een flink bedrag aan spaargeld te beschikken.

2. Je moet enorm veel regelen

Kijk je al op tegen een enorme berg papierwerk en een waslijst aan dingen die je moet regelen voordat je kunt verhuizen naar het buitenland? Dat hoeft helemaal niet. Natuurlijk zal je dingen moeten regelen voor je vertrek, maar maak er eens een afvinklijstje van en dan zal je al snel zien dat het best allemaal meevalt. Natuurlijk moet je de nodige instanties in Nederland inlichten over je vertrek en in je nieuwe thuisland zal je je hier en daar moeten aanmelden, maar als je van tevoren uitzoekt waar je moet zijn, dan is dit zo geregeld. Zoek een goede makelaar in het land van bestemming en huisvesting zoeken is ook snel gedaan!

3. Je dient de taal perfect te beheersen

Nog een fabel over het verhuizen naar het buitenland is dat je de taal perfect dient te beheersen. Tegenwoordig is dat echt niet meer nodig. Tenzij je naar een inheemse stam ergens in de jungle gaat verhuizen, kun je je praktisch overal redden wanneer je Engels spreekt. Natuurlijk siert het je wanneer je voor je aankomst al wat woorden of zinnen in de vreemde taal kunt spreken, maar je hoeft het echt niet perfect te beheersen. Bovendien is het volgen van een taalcursus in je nieuwe thuisland direct een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen. heimwee - buitenland

4. Het risico op heimwee is erg groot

Je hoort wel eens dat mensen in een enorm zwart gat vallen wanneer ze een tijdje in een ander land wonen. Maar over het algemeen valt dat reuze mee. Wanneer je wat dierbare dingen van je oude naar je nieuwe thuis meeneemt, regelmatig contact houdt met familie en vrienden en op gezette tijden een reis plant naar je oude omgeving, dan zal die heimwee best gaan meevallen. Stort je gewoon op het nieuwe avontuur en je hebt vaak voldoende afleiding met heel snel een nieuwe vriendengroep.

5. Je moet lang nadenken voor je een besluit neemt

Wanneer je je omgeving gaat vertellen dat je van plan bent om in het buitenland te gaan wonen, dan hoor je al snel opmerkingen als ‘zou je dat nu wel doen?’, ‘ben je niet bang dat je enorm veel heimwee krijgt?’, ‘heb je er wel goed over nagedacht?’. Natuurlijk heb je er wel goed over nagedacht, maar aan de andere kant, door alleen maar na te denken, gebeurt er ook verder niets. Soms moet je al eens iets geks doen in je leven! Uiteindelijk word je daar alleen maar sterker van. Het staat voorop dat er natuurlijk wel een aantal essentiële zaken zijn waar je wel even over na moet denken, zoals papierwerk en huisvesting, maar hoofdpijn hoef je er zeker niet van te krijgen.   Schijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nog meer waardevolle tips over emigreren. Bovendien vind je in onze lijst van werkaanbiedingen misschien wel de job van je leven in het land van jouw dromen! Wil jij meer informatie over onze vacatures? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of bel ons via (+46 (0) 54 22 44 440). Wij helpen je graag met je nieuwe avontuur in het buitenland!

Publicatie datum 04.03.2020
Deel op:
Word snel aangenomen
Persoonlijk advies
Topwerkgevers

Aanbevolen banen

Ontdek deze landen

Advertentie